7 лесни съвета за лесна поддръжка на банята

Редовната поддръжка на банята е съществена част от домакинството. Това ще ви спести значителна сума пари в дългосрочен план, защото можете да избегнете проблеми, свързани с водопровод, течове, мухъл и плесен. Фирма Кърти Извозва Ви предлага няколко лесни съвета за редовна поддръжка на банята.

1-Уверете се, че разтворът и уплътнителят са непокътнати

Разтворът и уплътнителят около плочките над вана или душ кабината, изискват чести проверки. Поради постоянното излагане на топлина и влага, разтворът често се износва или напуква. Уверете се, че разтворът е непокътнат и без плесен или мухъл. За почистване на петна от мухъл, плесен или разтвор, използвайте кислородна белина.

2-Следете за изтичащи чучури или тръби

Течовете около тръба или чучур трябва да бъдат отстранени веднага щом бъдат открити. Ако останат без надзор, те могат постепенно да се влошат и да причинят проблеми като натрупване на влага зад стените и под пода. Свържете се с водопроводчик, ако не сте сигурни в степента на теча.

3-Потърсете признаци на течове около ваната и тоалетната

Тоалетната и ваната трябва да бъдат здраво закрепени към пода в банята, в противен случай изтичащата вода може да се озове на пода Ви. Уверете се, че промивката на тоалетната работи правилно и няма блокировки.

4-Потърсете признаци на гниене или гниене

Правете редовен преглед на пода, стената и ъглите на банята. Потърсете признаци на влага, влажност и гниене по повърхностите. Всички подобни проблеми трябва да бъдат отстранени професионално.

5-Проверете за движещи плочки

Ако имате душ кабина, уверете се, че плочките са на мястото си и са залепени правилно. Също така се уверете, че няма следи от преместване на плочки по стената или пода. Ако видите такива знаци, премахнете плочките и инсталирайте нови или инсталирайте отново същите плочки. Поставете отново разтвора след отстраняване на отпадъците между плочките.

6-Проверете под мивката

Погледнете под мивката за течове и натрупване на влага. Корозиралите тръби или пукнатините във връзките причиняват течове, които могат да се разпространят до дървесината под плота. Освен това може да повреди основата. Сменете незабавно всички повредени тръби или връзки.

7-Почиствайте банята редовно

Почиствайте банята поне веднъж седмично. Почистете ваната, душ кабината, тоалетната, мивката, огледалата и пода. Докато правите това, извършете щателна проверка на всички кътчета. Измийте килимчетата, преди да натрупат твърде много мръсотия или влага. Никога не оставяйте влажни дрехи или килими в банята.